Pilsner Urquell z tanku

Plzeň čepovaná přímo z tanku

Při tankové technologii se pivo Pilsner Urquell nečepuje z klasických sudů, ale z větších, originálních nerezových tanků o objemu 5 nebo 10 hl. Nepasterizované pivo dovezené z plzeňského pivovaru v tepelně izolované cisterně se stáčí do nepropustného sterilního vaku, který je uvnitř tanku. Tomuto systému se odborně říká „bag-in-box“. Zlatý mok se čepuje tlačením vzduchu na vak.

V čem je jedinečnost tankového piva Pilsner Urquell?

MLÍKO

Mírným škrcením kohoutu dopusťmež, bychom sklenici naplnili až po okraj pivní pěnou, která je hustá, plná piva a drobných bublinek. Při pití pak píč necítí toliko pěnu, ale skutečné pivo, mlíko na pohled připomínající.

ČOCHTAN

Naráz, rychle otevřeným kohoutem vpusťmež do sklenice pivo tak po hraně, že ani z velké výšky nepadaje nelze pivo rozbít o žádnou ze stěn. Výsledkem je sklenice po okraj plná piva, které na sobě nemaje ni žádné pivní pěny obsahuje velkou měrou nejvíce přírodního CO2. Takové pivo mělo by býti píčem rychle pito, neboť postrádaje pivní pěnu, hladina v kontaktu se vzduchem rychleji zvětrávati pivo umožňuje.

ŠNYT

Správný šnyt, je naříznutí piva do sklenice tak, že kohout pivní je na pár vteřin výčapným naráz otevřen a zavřen. Nehlídá se zde míra, neb důležito jest několik centimetrů piva s odpovídající bohatou pěnou na sobě míti. Šnyt, dávati zdarma jest doporučeno takovým hostům, kteří po zaplacení ve svrchníku u výčapu stoje, loučí se s ostatními píči. Po cestě domů pak navadí toliko prach z cest na jazyku váleti, neboť jest v ústech šnyt!

HLADINKA

Jest vrcholem mistrovského umu, při čepování piva na jeden zátah. Styl k pivu nejšetrnější, kdy pivo není rozbito, utopeno ani čepováno nadvakrát. Píč dostávaje pivo okamžitě po načepování, může vychutnat onu hutnou pěnu, kteroužto museje vprvě ukousnouti třeba, by mu pivo do hrdla vteklo. Hutná pěna, držeje se dlouze na hladině pak zaručuje, že pivo jest déle čerstvé.

10.30–15.00 h

Otevírací doba:

  1. Po
    10.30–23.00 h
  2. Út
    10.30–23.00 h
  3. St
    10.30–23.00 h
  4. Čt
    10.30–23.00 h
  5. 10.30–23.30 h
  6. So
    10.30–23.30 h
  7. Ne
    11.00–22.00 h

Rezervace

Rezervace na +420 312 246 112 +420 312 246 112